Mantera Alam Melayu

RM25
9789672437130
In stock
+

Tajuk: Mantera Alam Melayu #

ISBN: 9789672437130
Penerbit: Patriot Publishing
Penulis : Naim Tamdjis
Tahun Terbit: 2020

Muka surat: 189

Halaman: Hitam Putih
Format: Softcover
Berat (kg): 0.208
Dimensi (cm): 13cm x 19.5cm x 1.5cmSemua jenis pengucapan dalam bentuk puisi atau prosa mengandungi tujuan dan konotasi magis, pengubatan serta perbomohan. Ia merangkumi semua nama dan jenis pengucapan yang sama fungsinya seperti jampi, serapah, tawa, sembur, cuca, puja, seru tangkal dan lain-lain.” – Harun Mat Piah

Dalam kajian ilmu mitologi Melayu, mantera atau lebih dikenali jampi serapah adalah salah satu cabang ilmu dan kajian. Mantera dikatakan wujud dalam kalangan masyarakat Melayu sejak zaman animisme malah masih lagi diamalkan sehingga zaman moden.

Haron Daud mengumpulkan lebih kurang 4,200 mantera, jampi dan serapah yang digunakan untuk pelbagai tujuan merangkumi bidang perubatan, ritual, penjagaan diri, ilmu hitam, ekonomi, pertanian dan pelbagai lagi. Buku ini akan mengupas secara mendalam mengenai pelbagai jenis mantera malah ada juga yang mistik seperti mantera mengghaibkan diri, mantera puja pantai, mantera kebal dan malah ada juga mantera menghidupkan orang yang sudah mati.

6) Lampirkan bukti pembayaran anda kepada [email protected] untuk tujuan pengesahan

Anda Mencari Produk Yang Lebih Kurang Sama?